Het aantal huishoudens dat op het belangrijkste televisietoestel digitaal naar tv kijkt, is ook de afgelopen twaalf maanden gegroeid. Kabel blijft hierbij het meest gebruikt.
Uit het Media Standaard Survey onderzoek dat onderzoeker TNS NIPO in opdracht van Stichting Kijkonderzoek (SKO) periodiek maakt, blijkt dat 85,6 procent van het aantal huishoudens digitaal naar tv kijkt. Dat is een stijging van twee procent in twaalf maanden tijd. Kabel blijft met 54,6 procent het meest gebruikte tv-platform gevolgd door IPTV via DSL en glasvezel. Steeds minder huishoudens kijken via Digitenne naar tv-zenders. Digitenne verloor in een jaar tijd 1,1 procent marktaandeel en komt uiteindelijk nog op 7,1 procent uit. Het gebruik van satelliet voor tv-ontvangst steeg met 0,1 procentpunt naar 6,1 procent.

Analoge tv raakt uit de gratie

Een nog grotere daling is bij analoge tv te zien. In de eerste zes maanden van 2015 verloor het maar liefst 2,5 procent marktaandeel. Uit het onderzoek blijkt verder dat zestig procent van de huishoudens over een tablet en wordt deze ook meer voor het bekijken van tv-zenders gebruikt. Elf procent van de huishoudens gebruikt een mediaspeler of HDMI-dongle zoals Apple TV of Google Chromecast. Hiermee komen OTT-diensten op het televisietoestel beschikbaar.