De zomer in Nederland bereikt zaterdag een dieptepunt met een zware storm. Diverse evenementen zoals het zomercarnaval in Rotterdam zijn afgelast. Ook recreanten moeten goed opletten.

De storm die Nederland zaterdag aandoet kreeg rond 11.00 uur van de KNMI een upgrade naar code rood voor alle westelijke en noordelijke provincies en oranje voor Noord-Brabant en Utrecht. Dat betekent dat recreanten, maar eigenlijk iedereen die op pad gaat, rekening moet houden met noodweer. Behalve zware regenval is vooral de wind een probleem. Het zomercarnaval in Rotterdam is voor de eerste keer ooit afgelast en ook het zeilen in Friesland gaat zaterdag niet door. Ontvangstproblemen via televisie en radio zijn door het noodweer mogelijk.

Gevaar voor rondvliegende schotels
Niet in de laatste plaats is het verstandig om schotelantennes binnen te halen of beter te bevestigen als deze op campings staan. Deze zijn vaak op een tijdelijke mast of statief bevestigd. Hetzelfde geldt voor dvb-t antennes. Eenmaal weggewaaid zijn deze niet alleen een gevaar maar ook vrijwel altijd onherstelbaar beschadigd. Wie na de storm geen ontvangst via satelliet meer heeft moet de schotel opnieuw uitrichten en beter vastzetten. Een kleine afwijking van de antenne betekent al dat het satellietsignaal niet, of niet goed meer wordt ontvangen.