Nederland heeft er een nieuwe belangenvereniging bij. KRCO is de belangenhartiger van kleine commerciŽle omroepen in Nederland. De verdeling van uitzendlicenties voor AM, FM en DAB+ is de belangrijkste reden van oprichting.
De KRCO kwam al eerder in actie toen het Ministerie van Economische zaken aan de Nederlandse radiomarkt vroeg een mening te geven over de toekomst van radio in Nederland na 2017. Met zeven kleine commerciŽle omroepen is een toekomstvisie op papier gezet en vanaf dat moment was het idee voor de KRCO geboren. Sinds deze week is KRCO officieel het werk als belangenbehartiger van kleine commerciŽle omroepen begonnen.

Sterk maken voor commerciŽle regionale omroepDe oprichters van de Vereniging KRCO zijn: RATO Zendertechniek, ACTG en Salland Broadcasting. De drie initiatiefnemers zijn vastberaden in hun doelstelling en willen zich samen sterk maken voor juist de kleine regionale commerciŽle omroep. Ook andere regionale commerciŽle omroepen kunnen zich bij de belangenvereniging aansluiten. Op deze manier wil KRCO een vuist maken tegen bijvoorbeeld het misbruik van regionale commerciŽle FM-frequenties welke hebben geleid tot semi-landelijke radiostations. Hierbij wordt onder meer op RADIONL gedoeld. Door het gebruik van veel FM-frequenties is deze zender in een groot deel van Nederland te horen via frequenties bestemd voor regionale commerciŽle radiozenders.