Ziggo-klanten hebben abusievelijk niet naar wedstrijden van de Emirates Cup kunnen kijken. Het voetbaltoernooi werd op Eurosport 2 uitgezonden. Ziggo gaf op dat moment de verkeerde Belgische versie van het sportkanaal door.
Er zijn de afgelopen maanden veel wijzigingen in de aanvoersignalen van de twee lineaire tv-kanalen van sportzender Eurosport geweest. In eerst instantie was er een Benelux-versie van Eurosport 2. Deze werd door Ziggo doorgegeven. Vanwege uitzendrechten moest deze Benelux-versie in een Nederlandse en Belgische versie gesplitst worden. Dit vanwege voetbaluitzendrechten van onder meer de Italiaanse Serie A die Eurosport wel voor de Nederlandse maar niet voor de Belgische markt bezit. Door deze wijziging heeft Ziggo niet tijdig naar het juiste aanvoersignaal overgeschakeld. Hierdoor was de Emirates Cup onlangs niet door Ziggo-klanten via Eurosport te bekijken. Bezoekers en lezers van Totaal TV klaagden hierover.

Ingewikkelde situatie door versnippering uitzendrechten

Door de versnippering van uitzendrechten is er een ingewikkelde situatie voor de Benelux-markt bij de sportzender Eurosport ontstaan. Zo is er vanwege de uitzendrechten van het voetbal en Wimbledon tennis een aparte Nederlandse en Vlaamse versie van het hoofdkanaal van Eurosport. Het tweede kanaal van Eurosport heeft een aparte versies in de Benelux vooral vanwege de voetbalrechten nodig. De Emirates Cup was overigens ook niet via de OTT-dienst Eurosport Player te bekijken.