MTV heeft tijdens de MTV Presents Lost Frequencies showcase, de MTV Soundkeepr geÔntroduceerd. De muziekzender wil met de nieuwe oordopjes gehoorschade bij jongeren voorkomen.

MTV Sounkeepr zijn silicone oordopjes die comfortabel in het oor passen, vrijwel onzichtbaar zijn en een filter voor het geluid hebben. Het filter dempt het geluid, maar behoudt de muziek, zodat iedereen van muziek kan blijven genieten zonder gehoorschade. MTV Soundkeepr is exclusief verkrijgbaar via Soundkeepr.com. MTV presenter Kay Nambiar over Soundkeepr: "Veel millennials gaan naar muziekevenementen en festivals. Sommigen lopen door de jaren heen gehoorschade op of hebben al na 1 feestje last van een vervelende beep."

MTV sociaal verantwoordelijk
Met de introductie van Soundkeepr heeft MTV besloten om haar sociale verantwoordelijkheid te nemen en jongeren te helpen. MTV en Viacom vinden samen met Soundkeeper dat jongeren zicht bewust moeten zijn van bescherming van hun gehoor. Soundkeeper wil met MTV groot verschil maken in de beleving van het product en het bereik van de doelgroep door ze te leren hun gehoor en hiermee ook de muziek te beschermen. Er is geen excuus om geen bescherming te gebruiken. Gehoorbeschadiging is permanent en voorkomen kan op een eenvoudige manier. Met MTV Soundkeepr blijft muziek goed hoorbaar en worden problemen als acute doofheid, tinnitus en zware gehoorbeschadigingen voorkomen. MTV zegt daarom "Yes to the BEAT and NO to the BEEP!Ē

MTV officiŽle partner van Amsterdam Music Festival
MTV blijft de muziek ook omarmen en heeft bekend gemaakt dat een partnership is aangegaan met Amsterdam Music Festival. Amsterdam Music Festival al uitgegroeid tot het grootste evenement tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) en zet Amsterdam op de kaart als de dance-hoofdstad van de wereld. Dit jaar staan de grootste DJís ter wereld weer paraat in de Amsterdam ArenA op 16 & 17 oktober. Daaronder Alesso, David Guetta, Martin Garrix, TiŽsto, Hardwell en Armin van Buuren. Op 16 oktober wordt de beste DJ van de wereld bekend gemaakt.