De komkommertijd in televisieland legt kookzender 24Kitchen geen windeieren. Het populaire themakanaal bereikte in juli volgens de metingen een aantal kijkers van tegen de vier miljoen.

24Kitchen beleeft de beste maand sinds het kanaal in 2011 begon. Dat heeft een woordvoerder van eigenaar Fox Nederland laten weten. Vooral de serie Zoals Alleen Oma Dat Kan, maar daarnaast vooral de series van de beroemde Britse kok Jamie Oliver, dragen bij aan de populariteit van de zender. Ruim 3,8 miljoen mensen keken in juli kortere of langere tijd naar 24Kitchen. Het dagaandeel is 0,8% in de belangrijkste commerciële doelgroep

Fox ziet overname 24Kitchen beloond
In de doelgroep van 20 tot 49 jarigen kende de zender ten opzichte van juli 2014 een groei van maar liefst 75 procent. Onder de naam ‘de zomer voor food lovers’ werd in juli een nieuwe zomerprogrammering gelanceerd waarmee de zender behalve voedselbereiding ook bredere food-thema’s aansnijdt. Fox Nederland nam vorig jaar alle aandelen van de zender evenals de productie over en ziet in de kijkcijfers de kers op de taart. Zenderbaas Kirsten Gelissen: "Het is fantastisch dat de zomer voor food lovers zo aanslaat en de jongere kijkers 24Kitchen ook weten te vinden.” Ik ben enorm trots op het succes en het feit dat onze kijkers de nieuwe programma’s zo weten te waarderen. Zulke recordcijfers zijn bovendien een mooie beloning voor onze hardwerkende chefs.”