Het samengaan van UPC en Ziggo tot fusiebedrijf Ziggo is voor concurrent KPN het best uitgepakt. De klanten die Ziggo de rug hebben toegekeerd, zijn voor het merendeel bij KPN terechtgekomen.
Ziggo leed in het tweede kwartaal van een klantverlies van ruim 56.000. KPN biedt met Interactieve TV via DSL en glasvezel een soortgelijk dienstenaanbod aan. KPN realiseerde in dezelfde periode een stijging van 64.000 klanten bij Interactieve TV. Dat uiteindelijk het totale aantal nieuwe klanten bij de tv-diensten minder is, komt door de blijvende daling van het aantal Digitenne-klanten. Een deel van de bij Digitenne vertrekkende klanten lijkt wel in Interactieve TV een vervangend tv-product gevonden te hebben. Uiteindelijk genereerde KPN een netto winst van 36.000 tv-klanten.

Hardnekkige concurrentie op Nederlandse marktLiberty Global-baas Mike Fries stelde tijdens een uitleg van de kwartaalcijfers aan investeerders dat de Nederlandse consument veeleisend is. Daarnaast heeft Ziggo volgens Fries last van hardnekkige concurrentie van KPN. Liberty Global is eigenaar van het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo. Het Britse mediabedrijf verwacht dat in het tweede deel van dit jaar Ziggo beter gaat presteren. De problemen die de fusie van UPC en Ziggo met zich mee hebben gebracht, lijken onder controle. Daarnaast heeft de marketing van Ziggo in het tweede kwartaal vrijwel stilgestaan. Ziggo is nu echter weer met actieve marketing en productpromotie begonnen. Het doel daarbij is om bestaande klanten aan zich te blijven binden en klanten die het bedrijf de rug hebben toegekeerd terug te winnen.