Windows 10 voor hobbyisten is af

Raspberry Pi en MinnowBoard Max-versies staan voor je klaar.

De meest slanke versie van Windows 10 is klaar om op de Raspberry Pi 2 of Intels MinnowBoard Max ge´nstalleerd te worden. Nu wil Microsoft het product Windows 10 IoT Core verder uitbreiden.

Sinds april kunnen hobbyisten spelen met Windows op hun mini-pc's. Het bij techfanaten en IT'ers razend populaire bordje Raspberry Pi werd toen al toegevoegd aan het Windows 10 IoT Core Insider-programma. Nu is Microsoft klaar met de eerste Windows-versie voor ARM-processors die niet zijn ontworpen voor smartphones.
Schermloze apparaten

De Windows-maker hoopt met deze speciale OS-versie de groeiende markt der internetapparaten aan te jagen. Windows 10 IoT Core is dan ook bedoeld voor schermloze apparaten en heeft in deze eerste public release -niet bepaald onbelangrijk- ondersteuning voor Wi-Fi and Bluetooth toegevoegd. Op GitHub vinden ontwikkelaars documentatie, libraries en helper tools.

Met de Raspberry Pi 2 en MinnowBoard Max is het begin gemaakt. Nu is het wachten ondersteuning voor de Arduino, koelkasten, speelgoed en alle andere denkbare domotica.