Ziggo staakt definitief de doorgifte van The Indonesia Channel. Het kabelbedrijf heeft dit aan Totaal TV bekendgemaakt. Technische redenen zijn de oorzaak van het besluit.


The Indonesia Channel staakte op 22 juli vanwege technische redenen met het leveren van het aanvoersignaal. Ziggo was op dat moment de enige aanbieder in Nederland die de tv-zender in het zenderaanbod opgenomen had. Ondanks enkele berichten op Twitter dat hard wordt gewerkt om het ‘kleine’ probleem op te lossen. Is The Indonesia Channel vanaf 22 juli niet meer met bewegende tv-beelden actief geweest. Op 11 augustus liet de zender eveneens op Twitter weten dat men nog druk is met de oplossing van problemen. Tevens roept het kijkers op om Ziggo te laten weten men de terugkomst van de tv-zender wenst.Geen betrouwbare kwaliteitDe terugkomst van The Indonesia Channel zit er volgens Ziggo niet in. "Tot onze spijt zijn we gestopt met Indonesia Channel. Zij kunnen niet de betrouwbare kwaliteit leveren die we voor onze klanten willen hebben”, aldus woordvoerder Erik van Doeselaar tegen Totaal TV. Over een mogelijke vervangende zender kan Ziggo op di moment nog niets zeggen. The Indonesia Channel was bij Ziggo onderdeel van het digitale tv-abonnement Starter.

Geschiedenis Indonesia Channel herhaalt zich

Het is niet de eerste keer dat er problemen met het aanvoersignaal van The Indonesian Channel zijn. De komst van de zender werd vorig jaar bij UPC – dat nu onderdeel van Ziggo is – werd enkele maanden vanwege soortgelijke technische redenen uitgesteld. The Indonesia Channel is een Engelstalig tv-kanaal dat programma’s over Indonesië uitzendt. De zender is echter uit Nederland afkomstig. Bij de presentatie van The Indonesia Channel werd de ambitie uitgesproken om in een later stadium in Singapore, Maleisië, Rusland, de VS en in Zuid-Korea via tv-aanbieders beschikbaar te komen.