Sport1 heeft besloten om vooralsnog geen beelden aan RTL 7 beschikbaar te stellen om in het voetbaldiscussieprogramma Voetbal Inside uit te zenden. Dat bevestigt de betaalzender aan Totaal TV.
Voetbal Inside is de nieuwe naam het tv-programma dat tot dit voetbalseizoen onder de naam Voetbal International door RTL 7 werd uitgezonden. Afgelopen maandagavond in de eerste aflevering maakte presentator Wilfred Genee al een opmerking dat er geen beelden van Sport1 te zien waren. Sport1-woordvoerder Martijn van Opstal bevestigt aan Totaal TV dat de betaalzender vooralsnog geen beelden aan RTL 7 voor Voetbal Inside beschikbaar stelt. Elk jaar kijkt Sport1 volgens Opstal naar media waar content waarvan Sport1 de uitzendrechten heeft onder voorwaarden mag worden uitgezonden of hergebruikt. In de voorgaande jaren behoorde had RTL7 een sublicentie voor het uitzenden van Sport1-beelden. Dit jaar heeft de betaalzender echter een andere keuze gemaakt. Dit heeft volgens Opstal niets met de naamswijziging of de inhoud van het tv-programma te maken.

Geen beelden Messi in Voetbal Inside

Vaste analist René van der Gijp en tafelgast Jan Boskamp kunnen hierdoor niet meer in beeld genieten van acties van hun favoriete speler Lionel Messi. De uitzendrechten van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga zijn in bezit van Sport1. RTL 7 gebruikte voorheen in Voetbal International beelden van Sport1 die onder de sublicentie vielen