Sport1 onderhandelt nog steeds aanbieders over uitbreiding van het aantal HD-kanalen. De betaalzender hoopt voor het einde van dit jaar meer kanalen in HD aan te kunnen bieden. Dat zegt woordvoerder Martijn van Opstal tegen Totaal TV.
De wens voor uitbreiding het kanalenaanbod in HD-kwaliteit werd eerder dit jaar – bij de presentatie van het themakanaal Sport1 Racing – al door Sport1 wereldkundig gemaakt. Onderhandelingen met kabelbedrijven lopen volgens woordvoerder Martijn van Opstal nog steeds. Dat deze tot dit moment nog niet tot resultaat hebben geleid, komt vanwege de bandbreedte problematiek die er bij de aanbieders heerst. Sport1 heeft hoop dat voor het eind van het jaar de onderhandelingen tot resultaat hebben geleid en dat het Sport1 HD-aanbod uitgebreid kan worden.

Sport1 Golf HD grootste kanshebberHet HD-kanalenaanbod van Sport1 bestaat op dit moment uit twee zenders, namelijk Sport 1 Select en Sport1 Voetbal. Met aanbieders wordt op dit moment nog steeds onderhandeld over de uitbreiding van het HD-aanbod van minimaal één zender. Sport1 Golf lijkt de belangrijkste kandidaat voor de opwaardering naar HD-kwaliteit. Maar als het aan Sport1 ligt, volgt ook het dit jaar toegevoegde kanaal Sport1 Racing met een stap naar opwaardering naar HD. Ondanks dat Sport1 Racing niet in HD-kwaliteit bij aanbieders beschikbaar is, kunnen abonnees de Formule 1-races wel in HD-kwaliteit volgens omdat deze op Sport1 Select worden uitgezonden.