SBS6 zendt op dinsdag 18 augustus de voetbalwedstrijd Manchester United – Club Brugge live uit. Hart van Nederland en Shownieuws verhuizen hierdoor tijdelijk naar SBS9.
Manchester United – Club Brugge is een wedstrijd uit de play-offs van de Champions League. De winnaar over de twee wedstrijden mag meedoen aan de groepsfase van de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa. Vooral voor Louis van Gaal is plaatsing belangrijk. De Nederlandse manager van Manchester United investeerde iets meer dan een jaar tijd honderden miljoenen euro’s aan nieuwe spelers. Uitschakeling in de Champions League maakt zijn positie bij de Engelse club moeilijker.

Debuut Ronald van der Geer bij SBS6Manchester United – Club Brugge is tevens het debuut als verslaggever van Ronald van der Geer bij SBS6. Van der Geer keerde deze zomer na meer dan tien jaar vast dienstverband de NOS de rug toe. De verslaggever wil zich meer op tv-werkzaamheden richten en kreeg daarvoor bij de NOS onvoldoende ruimte. Hij is hierdoor de komende jaren als verslaggever bij SBS6 en betaalzender Sport1 te horen. In de studio neemt Jan Joost van Gangelen de presentatie in handen. Ruud Gullit en Ronald de Boer zijn als analisten in de studio in Amsterdam aanwezig. Het tv-verslag begint met een ruime voorbeschouwing om 20.00 uur. De bal gaat om 20.45 uur in Manchester voor het eerst rollen.

Hart van Nederland en Shownieuws verhuizen naar SBS9Omdat SBS6 ook samenvattingen van andere Champions League wedstrijden aansluitend na het live verslag van Manchester United – Club Brugge uitzendt, verhuizen de goed bekeken dagelijkse SBS6-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws op Champions League avonden naar SBS9.