Nederland krijgt op 7 september de eerste commerciŽle 24-uurs nieuwszender. RTL Z begint echter pas dagelijks om 08.30 uur met de eerste eigen live nieuwsuitzendingen. Dat blijkt uit een interview met Perry Feenstra in Villamedia.
Feenstra is chef economie bij RTL Nieuws. De nieuwe zender RTL Z is onderdeel van RTL Nieuws. RTL wil de zelfstandige nieuwsuitzendingen van RTL Z wel eerder dan 08.30 uur laten beginnen maar Feenstra stelt dat eerder op het moment van begin van de nieuwszender nog niet lukt. In de toekomst wordt zeker naar de mogelijkheid om eerder met live nieuws te beginnen gekeken. De strategie van RTL Z is om de doelgroep overdag via internet en ís avonds via tv te bereiken. Internet is dus een belangrijk onderdeel in het nieuwsconcept dat RTL onder de naam RTL Z volgende maand begint. Toch is RTL niet op tijd klaar met een volledig functionerend internetplatform. Zo zullen de apps in het begin vrij basic zijn en pas later van extra functies voorzien worden.

Ook in avonduren eigen programmeringRTL Z gaat overdags en ís avonds een eigen programmering voeren en wordt in ieder geval op deze momenten geen teleshopping-kanaal. Overdags wordt alleen nieuws uitgezonden. In de avonduren zijn er informatieve programmaís te zien. Dagelijks gaat de nieuwszender tussen 18.00 en 20.30 uur het nieuwsprogramma RTL Z Today uitzenden.