De omzet van consumentenelektronica is in het tweede kwartaal flink gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De forse daling bij de verkoop van televisie is daaraan debet.

De opbrengst voor de hele sector kwam bijna vijftien procent lager uit vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit kwam vooral doordat er veel minder tv's zijn verkocht. Dat het in 2014 beter ging kwam vooral door het WK. Veel consumenten schaften toen snel een mooier toestel aan. Die prikkel ontbreekt dit jaar bij de consument.

Ultra HD toestel steeds goedkoper

De cijfers stammen van marktonderzoeker Gfk. Volgens ditzelfde onderzoekbureau neemt ondanks de totale daling het percentage verkochte Ultra HD-toestellen juist fors toe. De prijs hiervan is ten opzichte van vorig jaar al gehalveerd en ligt rond de 1250 euro. Ook de nieuwe gebogen schermen vinden gretig aftrek, maar zijn wel een stuk duurder. Wat nog niet goed loopt zijn de Oled schermen. Deze techniek levert zeer helder beeld op, maar toestellen kosten nog rond de drieduizend euro. De consument kiest liever een goedkoper en juist groter scherm.