Linux en Mac-gebruikers kunnen Microsoft Edge testen

Kant-en-klare virtuele apps nu beschikbaar.

Site-ontwikkelaars die niet met Windows 10 werken hoeven zich niet meer af te vragen hoe hun website eruit ziet in Microsofts Edge. Het bedrijf stelt Virtual Box-apps beschikbaar.

Omdat Edge ingebakken is in Windows 10 en niet als losse browser is te gebruiken, kunnen websiteontwikkelaars die bijvoorbeeld met OS X of Linux werken hun site niet zomaar testen met de nieuwe browser. Tenzij je natuurlijk een virtuele machine optuigt en een testversie installeert. Het Edge-ontwikkelaarsteam bespaart je de moeite en gehannes met activatiesleutels en stelt virtuele appliances beschikbaar.


Via de site download je een ingepakte OVA (een virtuele appliance voor Oracle's VirtualBox) die je importeert via 'Bestand > Appliance importeren' in VirtualBox. De inloggegevens van de Windows 10-omgeving zijn 'IEUser' met als wachtwoord 'Passw0rd!'. De versie wordt automatisch geactiveerd zodra de machine een netwerkverbinding heeft.

Je kunt niet onbeperkt gratis Windows 10 gebruiken via de applicatie: de VM leeft 90 dagen lang en wordt daarna gedeactiveerd. In de tussentijd krijgen gebruikers wel de nieuwste updates binnen, zodat je nooit met een achterhaalde versie zit te prutsen.