Voor de tweede achtereenvolgende dag wordt Ziggo met een DDoS-aanval geconfronteerd. Het zorgt wederom voor overlast voor klanten omdat internetten bemoeilijkt wordt of zelfs onmogelijk is.
Ziggo is na de fusie met UPC de grootste internetaanbieder van Nederland. Het Webcareteam van het kabelbedrijf heeft via Twitter de nieuwe DDoS-aanval op de DNS-server bevestigd. Ziggo-klanten die hinder ondervinden kunnen zelf in het modem of op de computer de DNS handmatig aanpassen. Men kan hiervoor onder meer de DNS-server van Google IP-adres 8.8.8.8 gebruiken. Bij een DDoS-aanval wordt een groot aantal verzoeken gelijktijdig vanaf meerdere computers of computernetwerken. Hierdoor wordt het internetnetwerk onstabiel of in het ergste geval onbeschikbaar.

Imagoschade Ziggo door blijvende aanvallenDe DDoS-aanvallen komen voor Ziggo op een zeer ongelukkig moment. Door de fusie met UPC is de aanbieder in de eerste zes maanden van 2015 al meer dan honderdduizend klanten kwijtgeraakt. Ziggo probeert nu met marketing en het geven van hoge kortingen het tij te keren. De blijvende en succesvolle aanvallen van hackers kunnen tot imagoschade van het kabelbedrijf leiden.

Twee miljoen klanten zonder internetDe DDoS-aanval van gisteren zorgde er uiteindelijk voor dat twee miljoen Ziggo-klanten niet of gebrekkig van internet gebruik konden maken. Ziggo meldde vannacht om 01/30 uur alle storingen verholpen waren. Of de huidige DDoS-aanval evenveel klanten treft en hoe lang de storing gaat duren is niet bekend.