De Rijdende Rechter verhuist in 2016 na twintig jaar van de publieke omroep naar SBS6. Dit is donderdag door SBS en de makers van het programma bevestigd.

Vanaf volgend jaar is Mr. Frank Visser in een nieuw programma te zien op SBS6. De nieuwe show krijgt daar een andere naam. Wat vaststaat is dat het programma in lijn ligt met het soort televisie waar de kijkers hem al van kennen. Mr. Visser past goed bij zijn volgende werkgever, aldus een woordvoerder: "Frank Visser staat in zijn programma letterlijk tussen de gewone mensen. Dat is ook waar SBS6 voor staat en televisie voor maakt!"

Slimme zet SBS
De aangekondigde verhuizing van het populaire programma van de publieke naar de commerciŽle omroep maakt donderdag veel reacties los op sociale media. Veel kijkers vrezen voor de vercommercialisering van het format, maar Omroep Max baas Jan Slagter vindt het juist een goede zet van SBS. Voor de publieke omroep zal het een gemis zijn, maar volgens hem is SBS goed bezig. De NCRV houdt zich inhoudelijk op de vlakte over het vertrek.