Rabobank zal vanaf 10 september zijn nieuwe online bankierenapp in fasen aan klanten uitrollen, eerst voor Android gebruikers, daarna voor iOS klanten. De app biedt een heel andere gebruikersomgeving dan vergelijkbare apps van andere banken.

De app, die Rabo al eens toonde op Emerce eFinancials, is op maat gesneden: de klant ziet alleen diensten waar hij of zij gebruik van maakt, en kan voor vragen contact opnemen met een (lokale) bankmedewerker die ook meteen beschikbaar is, via chat of telefoon. Volgens Rabo is dat veel veiliger dan bestaande chatoplossingen. Ook kunnen klanten snel switchen tussen zakelijke en persoonlijke rekeningen, of die van een vereniging.

Op termijn krijgen klanten ook allerlei persoonlijke informatie van de lokale bankvestiging aangeboden, zelfs relevant nieuws over de branche waarin hij of zij werkzaam is.

Bedragen storneren wordt makkelijker, belooft de bank. In de app worden deze en transacties in een tijdlijn weergegeven, waarbij toekomstige of ingeplande transacties bovenaan staan.

Alle appgebruikers van Rabo gaan automatisch over. De update kan niet geweigerd worden en terugrollen naar een oudere versie is niet mogelijk, vertelde Ron Droste, directeur Particuliere en Private Banking bij de Rabobank, vanmiddag tegen Emerce.

De app is een jaar lang door 1500 klanten getest. Daarnaast is een feedbackmogelijkheid ingebouwd voor nieuwe klanten. “We gaan blijven aanpassen”, zegt Marcel Hoedeman, business manager online dienstverlening.

De app zal om te beginnen aan 50.000 tot 100.000 willekeurige klanten worden aangeboden, die wel over de nieuwste Android versie moeten beschikken. Als de overgang naar wens verloopt, volgen meerdere groepen gebruikers. In oktober moeten alle klanten de beschikking krijgen over de app. Klanten kunnen niet zelf bepalen wanneer ze de app installeren. Vanaf maanden wordt al een marketingcampagne rond de nieuwe app gestart.

Volgend jaar wordt een soortgelijke desktopomgeving aangeboden, maar omdat steeds meer klanten de Rabo app gebruiken is daaraan de voorkeur gegeven.

bestuursvoorzitter Rabobank, toont de nieuwe Rabo Bankieren App