Microsoft vraagt schokkend patent aan

Elektrocutie wordt het nieuwe trillen?

Voor Microsoft is een subtiel cijfertje, pop-up, pinggeluid of tril-effect niet voldoende om een gebruiker te attenderen op een e-mailbericht. Notificaties moeten voortaan ook via schokjes doorgegeven worden.

Het bedrijf diende maakte een patentaanvraag openbaar voor 'huidstimulerende interfaces' voor draagbare computers. Bij het laatste moet vooral gedacht worden aan wearables, dus denk aan fitnessbandjes en smartwatches. Via elektrische stimuli wordt via de huid van de gebruiker informatie doorgegeven, beschrijft het patent.
Naast wearables zou Microsoft deze vorm van draagbaar prikkeldraad ook kunnen integreren in slimme kleding. Het patent laat zien dat tevens aan integratie van deze technologie in kledingsstukken als schoenen en t-shirts gedacht wordt.

De eerste versie van het patent is in februari 2014 opgesteld en pas donderdag gepubliceerd. Microsoft is niet het enige technologiebedrijf dat aan slimme kleding werkt. Google sloot onlangs een samenwerkingsverband met Levi om met je spijkerbroek je smartphone te bedienen.