Google moet vergeten wat het is vergeten

Vergeetrechtception: linkjes naar weggepoetste linkjes moeten weggepoetst.

Het vergeetrecht zorgt voor blinde vlekken op Google. Het zoekbedrijf weigerde eerder links met informatie over verwijderde links te verwijderen, maar wordt daar nu ook toe gedwongen.

Het Europese vergeetrecht zorgde ervoor dat Google links moest verwijderen met content over mensen die niet meer relevant was en meer van dat soort brede voor censuur interpretatie vatbare omschrijvingen.
Streisandjes door vergeetverzoeken

Het effect was dat nieuwssites begonnen te schrijven over de verdwenen links. Dat leverde Streisandjes op en Google is in het Verenigd Koninkrijk nu opgedragen ook zulke links te verwijderen.

Onder meer de BBC en The Telegraph deden verslag van wat er precies was verwijderd in de zoekmachine, omdat Google dat allemaal liet weten via zijn webmastertools. Maar daar kan de Britse CBP, Information Commissioner's Office (ICO) niet om lachen.

Google weigerde eerder het verzoek de linkjes over de weggepoetste linkjes weg te poetsen en krijgt nu officieel 35 dagen de tijd van privacywaakhond ICO om aan het verzoek te voldoen, zo meldt The Guardian.