Vuilniswagens scannen kentekens voor politie

Ze rijden er toch, en zo wordt het er een stuk veiliger op.

Briljant idee! Als je toch vuilniswagens door de stad hebt rijden, rust ze dan uit met automatische kentekenplaatscanners en zend die data rechtstreeks naar de politie. Wordt de wereld een stuk veiliger van!

De burgemeester van megastad San Jose in het ooit zo liberale CaliforniŽ (wat is daar gebeurd?) heeft het lumineuze idee opgevat om vuilniswagens te voorzien van automatische kentekenplaatscanners, zoals die al op de plaatselijke politiewagens zijn gemonteerd.
De vuilniswagens doen immers wekelijks elke straat in de stad aan en kunnen dan als een stofzuiger alle kentekenplaten opzuigen. Scheelt de politie handenvol werk in de jacht op autodieven en ander onguur volk.

Goed voor het afschrikken van dieven?

"Zo kunnen we dieven die onze stad willen binnenkomen afschrikken", zegt een ondersteunend raadslid handenwringend tegen de San Jose Mercury News. Nu heeft de plaatselijke politie nog maar de beschikking over zes van die kentekenplaatscanners, met de aantekening dat er binnenkort nog twee bijkomen.

Ter vergelijking: het nabije Oakland heeft veel minder inwoners maar liefst 33 kentekenplaatscanners. Met de hulp van de vuilnismannen maakt San Jose dus een flinke inhaalslag.