Ziggo verliest klanten en om het tij te keren gaat het kabelbedrijf nog dit jaar het sportkanaal Ziggo Sport aan alle klanten aanbieden. Het gaat hierbij om een samenwerking met Sport1. Het Algemeen Dagblad maakte het nieuws openbaar.
De komst van het tv-kanaal Ziggo Sport is mogelijk omdat het Britse mediabedrijf Liberty Global eigenaar is van Ziggo en Sport1. Met het sportkanaal hoopt Liberty Global het tij bij Ziggo te keren. Het kabelbedrijf heeft – hoofdzakelijk door fusieperikelen na het samengaan met UPC – in de eerste zes maanden van dit jaar ruim honderdduizend klanten verloren. De verwachting is dat Jack van Gelder het gezicht van Ziggo Sport gaat worden. Op het nieuwe sportkanaal – dat in ruim vier miljoen huishoudens te zien is – wordt ruimte vrijgemaakt voor een nieuw voetbaldiscussieprogramma. Naast Jack van Gelder gonst de naam van Frank Evenblij als gezicht van dit nieuwe programma. Eerder al besloot Sport1 geen sublicentie aan RTL 7 voor het tonen van beelden in Voetbal Inside te geven. Overigens blijft betaalzender Sport1 zowel voor klanten van alle aanbieders – inclusief Ziggo – als aanvullend betaalabonnement beschikbaar.

Exclusief content belangrijkHet aanbieden van exclusief content wordt voor aanbieders steeds belangrijker om onderscheidende diensten aan klanten te bieden. Enkele maanden geleden maakte KPN bekend dat het productiebedrijf Endemol opdracht heeft gegeven om de tv-serie Brussel te produceren. De afleveringen van deze serie zijn in de loop van 2016 exclusief door KPN-klanten te bekijken. Ook heeft het telecombedrijf met onder meer FOX Sports en Amsterdam Dance Event (ADE) afspraken voor het leveren van exclusief content gemaakt. KPN heeft ook het nieuwe dramakanaal BBC First vooralsnog exclusief aan zich gebonden.