Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft meer tijd nodig om tot een standpunt over nieuwe uitzendlicenties voor FM en DAB+ te komen. CommerciŽle omroepen blijven hierdoor nog langer in onzekerheid.
De huidige uitzendlicenties van commerciŽle radiozenders voor uitzenden via FM en DAB+ lopen op 31 augustus 2017 af. De minister wil licenties opnieuw veilen maar stuit hierbij op kritiek van de Tweede Kamer en commerciŽle radiozenders. Die vinden dat de huidige licenties moeten worden verlengd. Dat was de radiozenders ook toegezegd als de zouden investeren in de uitrol van het digitale radionetwerk DAB+. Nu er onduidelijkheid over de toekomst van de huidige FM-uitzendingen is, hebben commerciŽle radiozenders op de investeringsrem voor DAB+ getrapt.

Geen automatische verlenging uitzendlicentiesCommerciŽle radiozenders hebben van het Agentschap Telecom namens minister Henk Kamp een brief ontvangen waarin wordt gemeld dat de huidige FM en daaraan gekoppelde DAB+ uitzendlicenties op 1 september 2017 niet automatisch worden verlengd. Dat is een formele handeling omdat rechtshalve het Agentschap Telecom twee jaar voor het einde van de uitzendlicenties commerciŽle radiozenders moeten inlichten over eventuele automatische verlenging. Het is volgens minister Henk Kamp niet mogelijk om de uitzendlicenties van DAB+ te verlengen omdat deze ook in de toekomst aan de uitzendlicenties van analoge FM verspreiding blijft gekoppeld. Radiozenders kunnen binnen zes weken in beroep gaan tegen de beslissing van de minister.