SLAM, het zusterkanaal van Radio538, is geheel in het nieuw gestoken. Ook inhoudelijk verandert er veel aan de radiozender. De TV-zender is ook voorzien van een nieuw logo en slogan.

De commerciële radiozender SLAM!FM heet vanaf maandag eenvoudigweg SLAM! met een nieuwe vormgeving, een nieuwe slogan en logo en een aangepast muziekformat. Ook het digitale tv-kanaal krijgt de nieuwe uitstraling. Het nieuwe motto wordt ´Play Music, Play Life´. De zender wil zich aldus de eigenaar 538 Groep voortaan meer richten op de digitale generatie. Met dancemuziek en minder gesproken woord wil SLAM "jongvolwassenen die in een experimentele levensfase zitten waarin nog niets vast staat en alles mogelijk is" beter gaan bereiken.

Ook QMUsic in nieuw jasje
De grootste concurrent van 538, Qmusic, bestaat tien jaar en past bij die gelegenheid haar uiterlijk aan. De slogan is veranderd vab Q is good for you naar You make us Q. Qmusic, dat nu zónder koppelteken geschreven wordt heeft het voornemen om haar grote concurrent 538 in de toekomst voorbij te streven. Inhoudelijk veranderd niets.