Alle VRT netten hebben vanaf begin september een nieuwe programmering. De zenders Canvas, één en Ketnet hebben ook ieder een nieuwe vormgeving gekregen met een nieuw logo.

De zender Canvas heeft sinds een week een nieuw logo en het jeugdkanaal Ketnet en VRT één ook sinds 31 augustus. Op één zijn recent bovendien al de omroepsters uit beeld verdwenen als gevolg van de modernere manier van presenteren. Alle netten hebben vanaf het nieuwe seizoen een geheel vernieuwde programmering.

Veel wijzigingen programmering
Het vernieuwde Canvas heeft brengt voortaan om 20:30 uur De Afspraak met actualiteiten. TerZake blijft bestaan, maar is verhuisd naar 22:45 uur, waarmee er op dit net geen talkshow meer is. De website is ook vernieuwd met meer exclusieve content. Ketnet deelt haar programma's in vier categorieën in: fictie van eigen bodem, nieuwe weekendochtenden, informatie en edutainment en ontspanningsprogramma’s. De zender één heeft een nieuwe slogan: ‘Bij Eén zit je goed’. Met die slogan wil de zender tot uitdrukking brengen dat voor ieder wat wils te zien is. Nieuw zijn de talkshow Van Gils & Gasten (werkdagen om 22.00 uur) en een nieuwe Vlaamse misdaadserie.