Na het stoppen van de AM-uitzendingen van NPO Radio 5 en Radio Maria is het digitale radionetwerk DAB+ voor luisteraars belangrijker geworden. Beide radiozenders zijn in de ether nog alleen via DAB+ te beluisteren.
Voor DAB+ is 1 september 2015 een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Nederlandse digitale etherradio. Niet alleen is voor rond de tweehonderd duizend etherluisteraars van NPO Radio 5 en Radio Maria DAB+ nu de belangrijkste manier om naar deze zenders te luisteren. De NPO is ook begonnen met de gefaseerde uitrol van DAB+ fase 3. Hierdoor wordt de binnen- en buitenhuis ontvangst van de publieke radiozenders sterk verbeterd. deze operatie moet voor het eind van dit jaar afgerond zijn.

Regionaal DAB+ op goede weg

Tevens zijn diverse regionale commerciŽle radiozenders met DAB+ verspreiding begonnen. Het gaat onder meer om zenders als 8FM, PuurNL en RADIONL. Door de DAB+ verspreiding wordt het ontvangstgebied van veel regionale zender groter. Hierdoor kunnen er potentieel meer Nederlanders naar deze radiozenders luisteren.