Na regionale publieke omroepen zijn nu ook de commerciŽle regionale omroepen via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren. Het zenderaanbod van DAB+ is hierdoor groter geworden.
DAB+ wordt na de komst van de commerciŽle regionale omroepen een belangrijker radioplatform in Nederland. In sommige delen van Nederland zijn via DAB+ meer dan vijftig zenders zonder ruis in stereo geluidskwaliteit te beluisteren. In de meeste gevallen wordt met 64kbps bandbreedte in combinatie met de AAC-compressietechniek uitgezonden. Voor gebruik in de auto en op portabele radioís is voldoende om een goede geluidservaring te beleven. In andere gevallen Ė zoals beluisteren via Home Cinema Systeem - is gebruikte bandbreedte onvoldoende voor een goede geluidservaring.

DAB+ wordt volwassenDe komst van regionale zenders maakt DAB+ in Nederland volwassen. In Zuidwest Nederland is Puur NL via frequentiemux 9D toegevoegd. In delen van de Randstad kan met via frequentiemux 8A naar Radio Royaal, RADIONL, Amor FM, Wild FM Hitradio, Radio Decibel, Ujala Radio, Fresh FM, Radio Paradijs en Vahon Radio luisteren. In Brabant en Limburg is via frequentiemux 7A het DAB+ aanbod met Puur NL, Q-Music Limburg, Radio 8 FM, Radio Decibel en RADIONL uitgebreid. In Oost- en Midden Nederland kan men via frequentiemux 6B naar Radio Continu, Freez FM, Simone FM, Waterstad FM, RADIONL en Groot Nieuws Radio luisteren. In Noordwest Nederland is frequentiemux 9D met Radio Continu, RADIONL, Joy Radio, Freez FM, KBC Radio en Waterstad FM versterkt.