De nieuwe tv-zender ONS wordt op 10 september aan de pers gepresenteerd. Het neemt drie dagen later de plaats van Nostalgienet in. Een plek in het basispakket zit er bij de meest aanbieders niet in.
Bij de overname van Nostalgienet begin dit jaar stelde de nieuwe eigenaar Just Media Group doorgifte in het digitale basispakket bij aanbieders als belangrijkste doel. Wanneer zenders in het basispakket wordt doorgeven, zorgt dit voor meer kijkers en in de zender in de meeste gevallen ook voor in de zenderlijst te vinden. Aanbieders betalen echter vaak minder doorgiftevergoeding aan zenders. Just Media Group kondigde in januari aan met aanbieders in gesprek te gaan om een plek in het digitale basispakket te machtigen. TotaalTV deed navraag bij enkele aanbieders en daaruit bleek dat de wens voor ONS voor een plek in het digitale basispakket niet tot uitkomst is gekomen.

ONS blijft overwegend in aanvullend abonnementONS blijft als opvolger van Nostalgienet vooralsnog overwegend in aanvullende tv-pakketten bij aanbieders beschikbaar. Dat blijkt uit rondvraag van Totaal TV bij enkele aanbieders. Bij Ziggo is ONS te zien via het TV Standaard-abonnement en niet via het Kabel TV abonnement met daarin meer dan dertig ongecodeerde tv-kanalen. KPN laat weten dat ONS gedurende de lopende contractperiode onderdeel van het aanvullend Plus-pakket van Interactieve TV blijft. Ook bij Caiway moeten abonnees een aanvullend abonnement afsluiten om naar ONS te kunnen kijken.

ONS opvolger van NostalginetONS bouwt verder op het fundament dat Nostalgienet heeft gelegd. Nostalgienet begon in 2006 met uitzenden. Op de zender zijn veel programma’s over vroeger en oudere – aangekochte – films en series te zien. De nieuwe eigenaar voegt daar vanaf dit najaar eigen producties en programma’s aan toe. Dat leidt tot een horizontale programmering die vanaf dit najaar wordt ingevoerd. Nostalgienet gaat als gevolg hiervan onder de nieuwe naam ONS uitzenden. De programmering van ONS bestaat uit programma’s over reizen, natuur en cultuur; over geschiedenis en nostalgie en over gezondheid, lekker eten en drinken. Ook biedt ONS in de toekomst volop entertainment, drama en Nederlandse speelfilms.