De eerste wereldwijd te ontvangen Ultra HD-zender is Fashion One en wordt via satellieten van SES verspreid. In Nederland en BelgiŽ is de zender via de Astra1-satelliet te ontvangen.
Fashion One Ultra HD wordt in Europa, Noord- en Zuid-Amerika ongecodeerd via SES-satellieten uitgezonden. Het heeft hierdoor een potentieel bereik van honderd miljoen huishoudens. Fashion One is al sinds 2014 bezig met het opnemen van eigen producties in Ultra HD. In Europa wordt de Ultra HD-zender via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost via de frequentie 11.112 GHz H Ė 22000 Ė 2/3 uitgezonden.

Satelliet beste vriend Ultra HDWie naar lineair Ultra HD-content wilt kijken, kan niet onder satellietontvangst uit. Op diverse in Nederland en BelgiŽ te ontvangen satellieten worden al langere tijd diverse Ultra HD-demokanalen uitgezonden. Nu zijn ook de eerste lineaire tv-zenders in Ultra HD-kwaliteit via de satelliet uitgezonden. Vooral de Astra1- en Hotbird-satelliet zijn voor Ultra HD-liefhebbende satellietkijkers interessant.