Honderdduizenden kijkers moeten het volgende week zonder economisch nieuws van RTL Z doen. RTL stopt wijzigt vanaf maandag 7 september de dagprogrammering van RTL 7, die volledig uit RTL Z bestaat.
RTL Z wordt maandag een zelfstandige lineaire zender binnen de RTL Nederland familie. RTL Z is echter vooralsnog alleen bij Ziggo, KPN Interactieve TV inclusief de dienstverlenende dochterbedrijven KPN Wholesale en Glashart Media en Vodafone te bekijken. Met andere aanbieders is RTL Nederland in gesprek. De onderhandelingen lopen vanwege de hoge doorgifte-eisen hoge dooorgifteprijs, onderdeel van basispakket en plaats in de zenderlijst stroef. Zo is de zender vanaf de eerste uitzenddag niet bij CanalDigitaal, Online.nl, Caiway, SKV en Kabelnoord te bekijken.

Herhalingen vullen dagprogrammering RTL 7Het verdwijnen van RTL Z uit de dagprogrammering is door twee RTL-woordvoersters aan Totaal TV bevestigd. Op RTL 7 zijn vanaf 7 september overdags herhalingen van afleveringen van eerder door RTL uitgezonden series te zien. Het gaat hier onder meer om afleveringen van De Pfaffs, My Name is Earl, How I Met Your Mother en Operations Repo.