KPN is bij de Europese Commissie in beroep gegaan tegen de overname van Ziggo door Liberty Global en de daaropvolgende fusie met UPC. Het is voor marktonderzoeker Telecompaper onduidelijk wat KPN hiermee wilt bereiken.
Het beroep werd in juli door KPN bij de Europese Commissie kenbaar gemaakt. Dat was ver voordat de plannen van Ziggo voor het in samenwerking met Sport1 aanbieden van een exclusief sportkanaal aan alle klanten. Dit kanaal komt alleen voor Ziggo-abonnees beschikbaar. KPN noemde in het beroep wel de contentpositie van Liberty Global – eigenaar van Ziggo – op de Nederlandse tv-markt als één van de redenen bij de onderbouwing van het beroep. De gedwongen verkoop van Dilm1 – die inmiddels is afgerond waardoor Sony Entertainment eigenaar van deze betaalzender is geworden – is in de ogen van KPN onvoldoende.

Ontvlechten fusie Ziggo niet mogelijkTelecompaper stelt in een analyse dat het ontvlechten van de fusie van Ziggo en UPC een gepasseerd station is. Het i dan is dan ook onduidelijk waar KPN met het beroep op aanstuurt. Mogelijk dat KPN wil aansturen op wholesaleverplichtingen op het kabelnetwerk van Ziggo. Hierdoor wordt de kabel in Nederland opengebroken en krijgen concurrenten tegen vastgestelde tarieven toegang tot dat kabelnetwerk. KPN heeft op haar koperdraad- en glasvezelnetwerken wel deze wederverkoopverplichtingen.