Met als aanleiding de vijftigste verjaardag van 3FM gaat de publieke popzender met alle luisteraars op zoek naar de beste muziek uit 50 jaar nationale popradio. ‘Welke muziek neem jij mee naar een onbewoond eiland?’, is het centrale thema van het verjaarsfeest.


Alle 3FM deejays maken vier dagen (1 tot 4 oktober) lang radio live vanaf forteiland Pampus. Het hoogtepunt is een lijst met de 100 beste liedjes ooit gemaakt, die op zondag van 12.00 tot 21.00 uur op 3FM te horen is. Luisteraars kunnen nog steeds stemmen op hun favoriete platen van de afgelopen 50 jaar.

3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: “3FM bestaat 50 jaar. Dat is erg bijzonder en daarom maken we vier dagen lang radio vanaf een bijzondere plek: Pampus. De normale programmering gaat volledig op de schop en de 3FM deejays maken hun uitzendingen in duo’s die je normaal nooit hoort. En hopelijk gaat de luisteraar daar enorm van genieten. Welke songs van de afgelopen 50 jaar moeten volgens luisteraars absoluut mee naar het onbewoonde eiland Pampus? We zijn erg benieuwd.”

50 jaar publieke popradio
Op 11 oktober 1965 zag de publieke radiozender zender, toen Hilversum 3, het levenslicht. Nu - 50 jaar later - is 3FM uitgegroeid tot dé radiozender voor nieuwe muziek. Al vijf decennia groeien hele generaties luisteraars op met 3FM.

In de maand oktober van 2015 zijn tal van activiteiten rond de 50e verjaardag van 3FM: de allereerste radiotentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een tv-documentaire over 50 jaar 3FM, en op 19 oktober een avond in de Nederlandse poptempel Paradiso met 3FM deejays, artiesten, bands, luisteraars en vooral heel veel live muziek. 3FM maakt binnenkort hier meer over bekend. [Radio.NL]