Het nieuwe 24-uurs businessnieuwskanaal RTLZ heeft na het verlaten van RTL7 het grootste deel van haar doelgroep, het bedrijfsleven, in elk geval overdag verloren als tv-kijker.

RTLZ is in haar nieuwe opzet maandag 7 september begonnen op het netwerk van Ziggo (gecodeerd in HD kanaal 12 en SD kanaal 975) en bij KPN evenals Vodafone en Telfort. In tegenstelling tot eerdere berichten dat de dagprogrammering, waarin ook weinig is veranderd, voorlopig door zou gaan op RTL7 is dit niet het geval. Daarmee verliest RTLZ wel het leeuwendeel van de kijkers die overdag op kantoor de zender volgden.

KPN TV of Ziggo TV weinig gebruikt in kantoren
Het bedrijfsleven heeft, voor zover daar al televisieprogramma's aanstaan, gezien de locaties die veelal op industriegebieden of andere afgeleven plekken zijn, geen toegang tot de consumentenplatforms van Ziggo en KPN. Meestal wordt hier televisie ontvangen via Digitenne ůf CanalDigitaal en als daar al een kabelaansluiting is wordt ook nog vaak analoge tv gebruikt. Enkel kantoren en bedrijven die digitale tv-decoders van Ziggo of KPN gebruiken kunnen daarom nu nog het nieuws en de beurskoersen op RTLZ live volgen. Eerder werd al duidelijk dat RTLZ veel potentiŽle kijkers verliest omdat de zender (nog) niet op de platformen van CanalDigitaal, Caiway, Kabelnoord, Delta, Digitenne en ook niet op de analoge kabel zit. Ook is het digitale signaal van RTLZ bij Ziggo gecodeerd. RTLZ heeft geen gratis livestream op haar site, maar biedt wel uitzendingen via het platform RTLXL.