Nederlanders die bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland zijn, klagen dat de niet meer naar RTL Z kunnen kijken. Tot enige dagen geleden was RTL Z overdags via RTL 7 te bekijken.
In West-Europa kijken honderdduizenden Nederlanders in de vakantieperiode via de satelliet naar Nederlandse tv-zenders. RTL Z is op dit moment als zelfstandig lineaire zender nog niet bij CanalDigitaal te bekijken. RTL Nederland en M7 Group eigenaar van de Nederlandse aanbieders CanalDigitaal en Online.nl zijn nog steeds in gesprek over doorgifte van RTL Z. Dat betekent dat deze groep kijkers het voorlopig zonder financieel economisch nieuws en breaking news van de eerste echte Nederlandse 24-uurs nieuwszender moeten stellen. Onduidelijk is of en zo ja, op welke termijn de onderhandelingen over doorgifte van RTL Z bij CanalDigitaal succesvol worden afgerond.

Geoblocking op livestream RTL ZWaar men in Nederland bij niet lineaire doorgifte van RTL Z nog kan terugvallen op de livestream van RTL Z is dat in het buitenland niet zonder technische aanpassingen mogelijk. Als eerste moet men over een stabiele internetverbinding beschikken. Daarnaast is de livestream van RTL Z voorzien van geoblocking. Dat wil zeggen dat alleen via een Nederlands IP-adres naar de livestream kan kijken. Voor gebruik in Nederland dienst van VPN- of DNS-diensten die een Nederlands IP-adres nabootsen gebruik gemaakt te worden.

RTL Z in buitengebiedenDezelfde problematiek speelt in veel huishoudens in Nederlandse buitengebieden. Daar kan men wel naar de livestream van RTL Z kijken maar daar loopt men in sommige vallen tegen geleverde lage internetsnelheid op. Lineair kan men in onbekabelde buitengebieden niet naar RTL Z kijken. Niet alleen CanalDigitaal maar ook Digitenne een tv-product van KPN geeft RTL Z niet lineair door. KPN heeft voor Interactieve TV wel een overeenkomst met RTL Nederland over de doorgifte van RTL Z. Bij Digitenne loopt men vooralsnog tegen bandbreedte beperkingen op en is op dit moment doorgifte van nog niet mogelijk.