De laatste uitzending van het programma Man bijt hond is vrijdag 2 oktober. Man bijt hond nodigt fans nu uit om samen met de makers en de bekende personages van het programma het afscheid te vieren. De opnames van de Man bijt hond bedankt-dag zijn op zaterdag 26 september in het Gooiland in Hilversum.Man bijt hond bedankt de kijkers in Hilversum

Op de Man bijt hond bedankt!-dag in het Gooiland in Hilversum maakt Man bijt hond opnames voor de laatste uitzendingen van het programma. Het programma laat fans persoonlijk afscheid nemen van het programma en de bekende karakters.

Zo zijn de Veerkampjes, grote en kleine Frans, Don en Elly, Jan Stam, Grietje Post en Willem Lucht aanwezig. Ook Ons kent ons is vertegenwoordigd en geeft een speciale voorstelling. Daarnaast kunnen fans voor de laatste keer hun mening geven in de Babbelbox en kunnen ze in gesprek met de makers van het programma.

Foto-expositie en Babbelbox op Den-Haag Centraal
Man bijt hond heeft 20 karakters uit het programma laten portretteren door vier topfotografen, namelijk: Patricia Steur, Ilvy Njiokiktjien, Peter de Krom en Krijn van Noordwijk. Deze 20 foto’s worden op de Man bijt hond bedankt!-dag voor het eerst getoond. De fototentoonstelling van de bekende gezichten van het programma is niet alleen op de Man bijt hond bedankt!-dag te zien. Twee weken lang kunnen reizigers op Den-Haag Centraal afscheid nemen van het programma. De fototentoonstelling wordt in de stationshal geëxposeerd en is te zien van 28 september tot 12 oktober. Man bijt hond staat tijdens de expositie ook met de Babbelbox op Den-Haag Centraal om te draaien voor de laatste uitzendweek.

16 jaar lang beeldbepalende televisie
Na 16 jaar komt er een eind aan Man bijt hond. In 2011 werd het programma door de kijkers uitgeroepen tot ‘Meest beeldbepalende TV-programma van de laatste 60 jaar’. Michael Abspoel, stem van Man bijt hond ziet de Man bijt hond bedankt!-dag als afsluiting van een bijzonder televisie tijdperk:

“Dankzij de vele trouwe kijkers van het programma hebben wij 16 jaar lang mooie televisie kunnen en mogen maken. Bij ons werd groot nieuws klein en klein nieuws groot. Natuurlijk betreur ik het dat er nu een einde komt aan Man bijt hond, maar ik ben trots op wat we als team hebben neergezet. Man bijt hond wordt inmiddels gezien als een monument op de Nederlandse televisie en daar kan ik met een voldaan gevoel op terugkijken.” [Radio.NL]