Auteur en presentator Joost Zwagerman is dinsdag overleden. Zijn overlijden werd bekend nadat hij niet kwam opdagen in het programma Opium op NPO Radio 4. Zwagerman is 51 jaar geworden.


Joost Zwagerman is zelf uit het leven gestapt. Hij heeft na een periode van depressies zelfmoord gepleegd in zijn woonplaats Haarlem. Dat heeft zijn uitgeverij De Arbeiderspers dinsdagavond bekend gemaakt. Zwagerman was bekend van zijn succesvolle boeken, maar ook van zijn optredens op televisie. Opium op 4 op Radio 4 draaide dinsdagavond de muziek die Joost Zwagerman had aangevraagd. Hij zou in de uitzending zijn om te vertellen over zijn nieuwe boek De Stilte van het Licht. Opvallend is dat alle door hem aangevraagde liederen over de dood gingen. Zwagerman werd ook bekend op televisie met Zomergasten en was een graag geziene gast in DWDD. Zwagerman was ook columnist bij het Belgische TV-blad Humo dat laat weten geschokt en in de rouw te zijn.


Maandag ook al zelfmoord bekende Nederlander

De keuze om zelf uit het leven te stappen komt maar een dag nadat het bekende tv-gezicht Ariane Meijer (bekend als Ariane Spier) dit ook al deed. De actrice en tevens auteur die 48 werd speelde rollen in Zeg 'ns AAA, Diamant en Goudkust. Ook was ze assistente bij Waku, Waku en presenteerde ze diverse programma's voor SBS6Geschreven door: Jan-Hein Visser