Een overeenkomst tussen AMC Networks International Ė Zone en M7 Group zorgt ervoor dat tv-zender Outdoor Channel HD exclusief bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen te zien is.
Outdoor Channel HD wordt 15 september toegevoegd aan het zenderaanbod van de M7 Group-aanbieders CanalDigitaal (Nederland), TV Vlaanderen (BelgiŽ) en Skylink (TsjechiŽ en Slowakije) wordt toegevoegd. De zender is vooralsnog in deze landen exclusief bij de M7 Group-aanbieders te zien. Outdoor Channel HD wordt via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost uitgezonden. De exacte uitzendfrequentie is nog niet bekend. Testuitzendingen zijn echter op 11.914 GHz H waargenomen. M7 Group brengt voor haar aanbieders nieuwe fastscanzenderlijsten beschikbaar waardoor abonnees met een geschikt abonnement naar Outdoor Channel HD kunnen kijken.

Aanvoersignaal Outdoor Channel HDDe satellietverspreiding van Outdoor Channel HD wordt gelijktijdig gebruikt als aanvoersignaal voor andere Europese aanbieders voor verspreiding van het HD-kanaal op eigen netwerken. Outdoor channel stelt het buitenleven centraal. Zo zijn er programmaís over jagen, vissen, motorsport en avontuur op het tv-kanaal te zien.