Na negen jaar is er een einde gekomen aan het digitale themakanaal Nostalgienet. De zender gaat onder de naam ONS verder en richt zich op de leeftijdsdoelgroep 49 jaar en ouder.
Het is niet alleen een naamswijziging. ONS gaat in tegenstelling tot Nostalgienet eigen producties uitzenden. Bij Nostalgienet werden alleen aangekochte oudere tv-programma’s uitgezonden. Nadat Just Media Group in januari Nostalgienet over heeft genomen, is er volgens Eric de Groot – mede-eigenaar van Just Media Group – veel tijd en inspanning in het maken van eigen producties voor ONS geďnvesteerd. "Afgelopen januari hebben wij de TV-zender Nostalgienet overgenomen, een zender die past in ons bedrijfsportfolio en Just Media Group de mogelijkheid biedt uit te laten groeien tot een full service entertainment bedrijf. Op de fundamenten van Nostalgienet hebben wij hard gebouwd om de nieuwe zender ONS neer te zetten”, aldus De Groot tegen Totaal TV.

ONS gericht op ouderen

ONS is als opvolger van Nostalgienet als ouderenzender in de markt gezet. De Groot denkt dat ONS de enige partij in Nederland is die zo’n hoge selectiviteit op deze doelgroep kan bieden en daarmee voor adverteerders een unieke partij is. "Op dit moment zijn er 6 miljoen 49-plussers, ofwel bijna 40% van Nederland! En dat percentage blijft alleen maar groeien. De 49-plusser staat midden in het leven, heeft bovengemiddeld te besteden en relatief veel vrije tijd en met ONS springen we op het goede moment in op een groeiende markt.” Nostalgienet bereikte in de afgelopen periode pieken van 250.000 kijkers per dag en trok wekelijks een gemiddelde van ruim een miljoen trouwe kijkers.

ONS is er voor de levensgenieter

ONS richt zich op iedereen die geniet van het leven en zin heeft in nieuwe ervaringen. Naast de bestaande programmering heeft Just Media Group de afgelopen maanden hard gewerkt aan versterking van het aanbod met een selectie van nieuwe Nederlandse series, films en eigen producties. ONS biedt programma’s die iets betekenen voor de mensen. "We brengen programma’s over natuur en cultuur, reizen, geschiedenis en muziek. Vanuit de uitgebreide Just Entertainment catalogus brengen we ook een bijzonder aanbod films en series dat perfect bij de zender past”, aldus De Groot.

Veel bekende namen bij ONS

Onder belangstelling van tweehonderd genodigden vond de presentatie in Tolhuistuin in Amsterdam plaats. Aanwezig waren de nieuwe gezichten van ouderenzender ONS Mari Carmen Oudendijk, Sjoerd Pleijsier, Erik de Zwart, Cor Bakker, Julius Jaspers, Aicha Marghadi, en Walter Muis. Bekende Nederlanders als Liesbeth List, Rob Houwer, Brigitte Nijman, Leni ‘t Hart en Sipke Jan Bousema.

ONS bij de belangrijkste aanbieders te zien

ONS is op dit moment bij Ziggo, KPN, CanalDigitaal, Caiway en Delta Kabel te bekijken. Toch blijft de zender investeren in een grotere verspreiding. Eric de Groot hierover: "We blijven de komende periode hard werken om de distributie van ONS uit te breiden en inmiddels zijn we al bij ruim 4,2 miljoen huishoudens te zien. Én als je ONS toch niet kan ontvangen, dan kun je vanaf nu ook programma’s terugkijken via de nieuwe app van ONS en via de nieuwe website www.kijkbijons.nl.”