Wereldwijd werden er minder televisies dan voorheen verkocht. Het aantal Ultra HD-televisies dat wordt verkocht blijft wel stijgen. Samsung blijft de grootste speler op de televisiemarkt. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IHS.
Het is voor het eerst in jaren dat er wereldwijd minder televisies door fabrikanten worden verscheept en dus worden verkocht. Dat komt voornamelijk omdat veel munteenheden duur ten opzichte van de dollar zijn geworden. Hierdoor stijgen consumentenprijzen in veel landen. Er zijn in 2015 ook geen wereldwijde aansprekende sportevenementen als het WK voetbal en de Olympische Spelen. Voor 2016 is er wel een momentum voor een mogelijke stijging van de televisieverkoop. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro staat voor de zomermaanden in de agenda. Tevens wordt dit evenement door marktpartijen gebruikt om de nieuwe beeldtechniek Ultra HD meer onder de aandacht van de consument te brengen.

Verdubbeling verkoop Ultra HD-televisies

Met de verkoop van Ultra HD-televisies blijft het ook in 2015 goed gaan. Er is een groei van 197 procent. De groei komt omdat Ultra HD-televisies steeds betaalbaarder worden. De verwachting is dat er in 2015 uiteindelijk meer dan dertig miljoen exemplaren verkocht worden.

Samsung blijft grootste marktpartij

Er werden vooral minder televisies naar Latijns-Amerika, Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten verscheept. Daling was er ook in West-Europa en Japan maar die was veel minder. In China en Noord-Amerika was er van een stijging sprake. Samsung blijft met 29 procent van de verscheepte televisies de grootste marktpartij. LG volgt op grote achterstand met 14 procent. Sony is derde met 7 procent marktaandeel.