Het aantal verkochte Ultra HD-televisie blijft stijgen. Hierdoor is de verbeterde beeldtechniek in meer huiskamers binnen handbereik. De snelle daling van de prijs van Ultra HD-televisies is de belangrijkste oorzaak.
In 2015 is dertien procent van de door fabrikanten verscheepte televisies voorzien van een Ultra HD-beeldscherm en de daarbij behorende techniek. Het gaat hierbij om 31 miljoen apparaten. Om volledig van de voordelen van Ultra HD te genieten, is de aanschaf van een televisie met een groter beeldscherm aan te raden. Hierdoor heeft op dit moment bijna de helft van de verkochte Ultra HD-televisies een beeldscherm van 50 inch of groter. Deze trend zet zich volgens marktonderzoekers door. In 2017 het dit percentage tot negentig procent gestegen.

Goed kijken voor aanschaf Ultra HD-televisie

Consumenten die binnenkort een Ultra HD-televisie willen aanschaffen, dienen zich voor de aankoop goed naar de specificaties te kijken. Veel goedkopere Ultra HD-televisies Ė die op dit moment tegen actieprijzen aangeboden worden Ė ondersteunen enkele essentiŽle technieken zoals HEVC/H.265 en High Dynamic Range (HDR) niet. In sommige gevallen kan HDR via een firmware-update worden toegevoegd maar het is aan te raden hierover voor aankoop informatie in te winnen. HEVC/H.265 kan niet later worden toegevoegd omdat het hier een om hardwarematige aanpassing gaat. Samsung levert bij de duurdere modellen Ultra HD-televisies de mogelijkheid om de hardware via de Smart Evolution Kit jaarlijks naar een hogere standaard op te waarderen. Deze uitbreidingsmodule kost enkele honderden euroís.