Vodafone biedt 350 blauwtjes lopen per dag

Als je geen date kunt scoren ligt dat aan jou.

Een reclame van Vodafone over Tinderen in het buitenland schoot een klant in het verkeerde keelgat. Je kunt geen date scoren met 35 MB, zo kreeg de RCC te horen.

De klant stapte naar de Reclame Code Commissie met de klacht dat het niet mogelijk is om met een datategoed van 35 MB een date te scoren en de reclame daarom misleidend is. Met Tinder ben je direct aan je datalimiet, zo stelt de klacht, maar dat valt volgens het verweer van Vodafone reuze mee. Je zou zo'n 100 keer kunnen swipen voor 10 MB.
Garantie op date

Het dataverbruik loopt wel op naarmate je meer profielfoto's laadt. Vodafone biedt geen automatisch Tinder-succes als je 350 keer matches swipet op een dag. Uit de eind vorige week gepubliceerde verklaring van de RCC: "Adverteerder kan echter geen garantie bieden voor het vinden van een date binnen het aantal MB's waarover men kan beschikken."

Vodafone probeerde volgens de uitspraak een schikking te treffen die vervolgens werd afgewezen door de klager. De RCC vindt de reclame niet misleidend en de klacht ongegrond.