Na video- en muziekstreaming brengt Samsung nu ook gamestreaming in de huiskamer. Met de nieuwe dienst Gamefly kan men op een geschikte Smart TV spellen naar de televisie streamen.
Via Gamefly kan men via een Smart TV – ook wel internettelevisie genoemd – spellen spelen zonder dat deze op de televisie gedownload worden. Het streamen gebeurt volgens Samsung met een reactietijd van minder dan eentiende van een seconde.

Gamefly tien minuten gratisGamefly is een betaaldienst. Men kan een spel echter wel tien minuten gratis via de app spelen. Ook deze app is gratis in de Samsung Appstore beschikbaar. Om spellen te kunnen spelen is een controller nodig. Samsung biedt op dit moment 24 spellen via de gamestreamingdienst aan. Een maand spellen streamen kost afhankelijk van het de spellen tussen de €6.99 en €9.99. Gamefly biedt onder meer de spellen Batman, Dirt, Moto GP, diverse Lego-titels (o.a. Marvel Super Heroes, Pirates of the Caribean en Harry Potter.

Gamefly is Netflix voor spellen

Rick Fens - Senior Content Manager van Samsung Nederland - over Gamefly: "Met GameFly maakt cloudtechnologie een stap voorwaarts.GameFly is als ‘Netflix voor games’. Zoals de video-industrie door Netflix een andere invulling heeft gekregen, zo kan GameFly door innovatieve nieuwe technologieën console games direct uit de cloud aanbieden. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding. Vrijwel alle typen controllers zijn geschikt. Met GameFly maken we de toekomst van het gamen nu voor iedereen toegankelijk op Samsung Smart TV’s."