Results 1 to 2 of 2

Thread: Johan Derksen per direct ontslagen

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Johan Derksen per direct ontslagen

  Johan Derksen per direct ontslagen  Johan Derksen is op staande voet ontslagen bij WPG Uitgevers. Dat bevestigt WPG-baas Koen Clement vandaag aan het AD. Derksen stopte eerder al als hoofdredacteur van het WPG-blad Voetbal International, maar hij had nog wel enkele boeken ondergebracht bij de uitgeverij. “Het klopt. Wij hebben vorige week per direct afscheid van elkaar genomen. Het is verder niet mijn gewoonte om over conflicten met werknemers te praten in de media“, zegt Clement.

  De aanleiding van het ontslag is volgens het AD het aangekondigde idee van Derksen om in samenwerking met RTL een nieuw voetbaltijdschrift te beginnen.


  Met dit initiatief zou Derksen zijn arbeidsovereenkomst met WPG schenden.

  Het tv-programma Voetbal International en het gelijknamige blad zijn eerder dit jaar met ruzie uit elkaar gegaan. Sinds dit tv-seizoen heet de RTL 7-show met Derksen dan ook Voetbal Inside.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: Johan Derksen per direct ontslagen

  Johan Derksen is per direct ontslagen. Niet door tv-zender RTL 7, maar door WPG-uitgevers. Het plan om een eigen voetbalblad te beginnen, is de reden van het besluit van de uitgeverij.
  WPG is eigenaar van uitgever van de voetbalboeken van Johan Derksen en tevens eigenaar van het voetbalblad Voetbal International. Het rommelt al enige tijd tussen Derksen en WPG. Derksen vertrok als hoofdredacteur bij Voetbal International en botste daarna diverse keren met de nieuwe leiding en de redacteuren van het voetbalblad. Hierdoor trok Voetbal International zich terug als hoofdsponsor van het gelijknamige voetbalprogramma op RTL 7. Sinds dit voetbalseizoen gaat dit programma onder de naam Voetbal Inside verder.

  Lopend contract Derksen voor voetbalboeken  Johan Derksen had met WPG Uitgeverij nog wel een lopend contract voor zijn voetbalboeken. Dit contract is nu per direct door de uitgeverij opgezegd. Reden is het plan van Derksen om in samenwerking met Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kraay jr. en Jan Boskamp onder de naam Voetbal Inside een nieuwe voetbalblad in de markt wil zetten. WPG is van mening dat hij met deze plannen de voorwaarden van zijn lopende arbeidsovereenkomst schendt. Derksen blijft na zijn vertrek bij WPG wel de royalty’s van uitgebrachte boeken onder de naam Voetbal International behouden. Het gaat onder meer om boeken over René van der Gijp, Wim Kieft en Jan Boskamp.

Similar Threads

 1. VI verliest smaakmaker Johan Derksen
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 13-11-2014, 18:50:33
 2. Johan Derksen met Nederpop op 192TV
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 12-11-2014, 19:32:11
 3. Johan Derksen krijgt muziekprogramma op RTL 7
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 21-08-2013, 07:37:02
 4. Johan Derksen zegt Adieu God
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 22-03-2012, 00:13:15
 5. Johan Derksen wint Loden Leeuw
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 10-01-2012, 00:15:19

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •