Superinvesteerder Vinod Khosla steekt, via zijn fonds, vier miljoen dollar in het Nederlandse GitLab.

Zojuist maakte Khosla Ventures de investering bekend. Kort voor de zomer investeerde het fonds ook al, maar toen ging dat samen met 500 Startups, CrunchFund, Sound Ventures (van acteur Ashton Kutcher) en Liquid 2 Ventures. Deze rond doet Khosla alleen.

“Open source oplossingen zoals deze zijn de toekomst, en GitLab is het populairste platform waar programmeurs samen aan open source-code kunnen schrijven. Ze bereiken honderdduizend bedrijven, wat bewijst dat dit een hele grote markt is.”

Programmeurs kunnen op GitLab samenwerken en computercode in open of besloten omgevingen. De nieuwe investering geeft GitLab meer prestige dan concurrent GitHub, als het dat al niet had. Het biedt importers voor onder meer GitHub, Bitbucket, Google Code, Gitorious importers en staat zich voor op de veiligheid van zijn platform.

De startup werd geruime tijd door oprichter Sytse Sijbrandij gerund vanuit een huiskamer in de Utrechtse wijk Ondiep, merendeels via Skype. Mede-oprichter Dimitri Zaporozhets zat in Kharkov in de Oekraïne.