NOS Studio Sport besteedt in zijn uitzendingen ruim aandacht aan het Europees kampioenschap volleybal voor vrouwen dat van zaterdag 26 september tot en met zondag 4 oktober wordt gehouden in vier speelsteden in Nederland en BelgiŽ.


Alle wedstrijden zijn live te volgen, niet op tv maar via de website van de NOS met commentaar van Maarten Tip. In extra uitzendingen van NOS Studio Sport zijn samenvattingen te zien van de wedstrijden tot en met de kwartfinales. Op Radio 1 doet Krijn Schuitemaker in NOS Langs de Lijn verslag van het toernooi in de eigen uitzendingen, en vanaf de play-offs ook met flitsen in de lopende programmering.

Het Nederlands team is ingedeeld in poule A, met SloveniŽ, Polen en ItaliŽ en speelt de groepswedstrijden in Apeldoorn. Alleen de winnaars van de vier poules plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales; de nummers vier vallen af. De nummers twee en drie spelen woensdag 30 september play-offwedstrijden in Rotterdam of Antwerpen. De kwartfinales zijn een dag later, eveneens in Rotterdam of Antwerpen. De halve finales op zaterdag en de finale op zondag zijn in het Rotterdamse Ahoy. [Radio.NL]