Apple kondigde onlangs de nieuwe vierde versie van de streaming mediaspeler Apple TV aan. Het antwoord van concurrent Google lijkt in de vorm van de nieuwe Chromecast snel te komen.
Google werkt al een tijdje aan de verbeterde opvolger van het succesnummer Chromecast. Wanneer de nieuwe Chromecast in de winkels ligt, blijft echter de grote vraag. Langzaam druppelen wel de eerste nieuwe en verbeterde functies naar buiten. Belangrijke vernieuwing is Spotify ondersteund gaat worden. Daarnaast is de nieuwe Chromecast sneller en wordt sociale media naar het televisiescherm gebracht. Overigens zijn vanuit Amerika geluiden te horen dat ook de huidige versie van Chromecast via een update ook Spotify ondersteuning krijgt.

Google persevenement op 29 septemberMogelijk dat Google de nieuwe versie van Chromecast op 29 september presenteert. Dan houdt het Amerikaans bedrijf namelijk een persevenement waarbij nieuwe apparaten worden voorgesteld. Zeker is dat de nieuwe Nexus smartphones worden gepresenteerd. Maar in Amerika nemen de geruchten toe dat Google als antwoord op de nieuwe Apple TV ook de nieuwe Chromecast gaat tonen.