Na Expeditie Robinson en Peking Express komt de tv-zender NET5 in 2016 met 'The Island'. In het avonturenprogramma gaan 14 deelnemers een survivaluitdaging aan. Geen spelletjes, geen afvallers, geen eliminaties. Enkel de kwestie van leven of dood; overleven in zijn puurste vorm.


"De deelnemers worden gedropt op een verlaten eiland en moeten op zoek naar voedsel, water en een onderkomen met niks anders dan de kleding die ze dragen. Ze zijn compleet op zichzelf aangewezen, sterker nog, er is zelfs geen crew of cameraploeg aanwezig. Ze filmen alles zelf"", zo meldt SBS in een persbericht.

De deelnemers van The Island worden compleet geďsoleerd op een tropisch eiland waar ze een maand lang moeten zien te overleven met enkel en alleen wat de natuur hen te bieden heeft. Kan de moderne mens van nu zich nog wel redden op eigen kracht en kennis? De fysieke, mentale en emotionele grenzen worden hierbij gigantisch op de proef gesteld.


Net 5 komt in 2016 met nieuwe variant van Expeditie Robinson

Deelnemers gezocht
De tv-zender zoekt nog deelnemers voor het nieuwe programma. Opgeven kan hier. Het programma wordt al goed bekeken in Engeland. Het format is al overgenomen in o.a. Amerika, Duitsland en Frankrijk. Of de Nederlandse versie van The Island een succes wordt is de vraag. [Radio.NL]

Bekijk hier de eerste aflevering uit Engeland