De prijzenoorlog op de Nederlandse radiostations is nog altijd in volle gang. Radio 538 speelt nog steeds “Win met de Zin”, bij Qmusic wordt nog driftig geraden naar wat “Het Geluid” is, terwijl op Sky Radio “60 Dagen Superprijzen” loopt. Maar op welke radiozender is nu het meeste geld te verdienen?


Win met de Zin
Op Radio 538 wordt momenteel de derde ronde van “Win met de Zin” gespeeld. Het concept is simpel. Vier stemmen zeggen de zin “The beat of the moment Radio 538”. Wie de vier stemmen goed weet te raden wint de jackpot.

De eerste twee opgaven leverden een jackpot op van respectievelijk 8500 en 16250 euro op. De derde opgave is flink lastiger, want na drie weken zijn pas drie van de vier stemmen geraden. Inmiddels is de jackpot al opgelopen tot 41.750 euro en worden er hints gegeven voor de vierde stem. Maandag om 7 uur kan er opnieuw geraden worden en mocht dan weer het juiste antwoord niet gegeven worden, dan gaat de jackpot met 250 euro omhoog

Het Geluid
Bij Qmusic wordt al vijf weken lang geraden wat “Het Geluid” is. Bij het radiospelletje Het Geluid krijgen luisteraars een geluid te horen. Wie het raadt, wint het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Ook dit jaar is er een SuperRonde bij Mattie Valk & Wietze de Jager in de ochtend. Elke werkdag om 07.30 uur krijgen drie kandidaten achter elkaar de mogelijkheid een antwoord te geven op de vraag wat Het Geluid is.

Inmiddels is Het Geluid 37.500 euro waard. Maandagochtend om 7 uur wordt het spel hervat. Bij een fout antwoord komt er dan weer 100 euro bij in de jackpot.


Welke radiozender geeft het hoogste geldbedrag weg?

60 Dagen Superprijzen
Ook Sky Radio heeft zich inmiddels in de prijzenoorlog gemengd en geeft “60 Dagen Superprijzen” weg. Gedurende twee maanden geeft Sky elke dag een prijs weg, waaronder een weekendje weg, smartphones, tablets en kledingcheques. Alle prijswinnaars maken ook nog eens kans op 60.000 euro.

Elke dag om 10:10 uur en 15:10 uur maakt Sky Radio het codewoord bekend. Om kans te maken op de prijzen moeten luisteraars dit codewoord binnen een uur door sms’en naar Sky Radio.

Sky winnaar?
Met 60.000 euro lijkt Sky Radio het hoogste bedrag weg te geven van de radiostations. Maar er zit een addertje onder het gras. De te winnen bedragen bij Radio 538 en Qmusic zijn netto. Het te winnen bedrag op Sky is echter bruto. Na het aftrekken van de verplichte kansspelbelasting blijft er dan nog 42.600 euro netto over. En dan liggen de te winnen bedragen op de drie stations momenteel heel erg dicht bij elkaar. [Radio.NL]