Ter ere van de 35e editie van het Nederlands Film Festival is vanaf woensdag dagelijks een Gouden Kalf-winnaar te zien op NPO 3. Ook begin oktober brengt NPO 3 een aantal korte films.

Van 23 september tot en met 2 oktober vindt voor de vijfendertigste keer het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. NPO 3 viert dit met dagelijks een winnaar van het Gouden Kalf op televisie te brengen en veel aandacht voor het NFF. Van maandag 28 september tot en met donderdag 1 oktober geven Daphne Bunskoek en Tim den Besten in vier specials een inkijk in de wereld van film en televisie. Om 19.45 uur te zien bij de VPRO.

Gouden Kalveren op NPO 3
NPO 3 zendt dit jaar ook het Gala van de Nederlandse Film uit. De uitreiking van de Gouden Kalveren wordt live uitgezonden op vrijdag 2 oktober van 20.25 uur tot 22.05 uur door de VPRO. Zaterdag 3 oktober presenteert de NTR de Avond van de Korte film, een marathonuitzending over het genre korte film met negen KORT!-films van maximaal tien minuten, die vorig jaar tijdens het NFF in première gingen. Van 4 tot en met 9 oktober zijn vervolgens dagelijks rond 22.30 uur One Night Stand te zien. Zes Nederlandse tv-films van vijftig minuten van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers.

Overzicht films per dag:
23 september: Simon
24 september: Van God Los
25 september: Wolf (tv-première)
26 september: Hemel op Aarde (tv-première)
27 september: Borgman (tv-première)
28 september: Aanmodderfakker
29 september: Alles is familie
30 september: Lek
1 oktober: Cop versus Killer
2 oktober: Rabat (na het gala)
3 oktober: Heineken Ontvoering
4 oktober: Een goed leven met een gelukkig einde
5 oktober: Patagonia
6 oktober: Geen koningen in ons bloed
7 oktober: Wild Flowers
8 oktober: De lange nasleep van een korte mededeling
9 oktober: De Leerling