De NOS heeft na een update de naam van de NOS Journaal-app in NPO Play gewijzigd. De afdeling Digitale Media van de NOS experimenteert met nieuwe technieken in de app. Onderdeel hiervan is OTT-content.
NOS stelt de de naamswijziging nodig was omdat de naam NOS Journaal de lading van de app niet meer dekte. Met de app kon je al de laatste nieuws- en sportuitzendingen terugkijken op je mobiel of op je tv. Nieuw in de nieuwe app is de mogelijkheid om push-berichten te ontvangen bij de start van nieuws- en sport-livestreams. En een pushbericht heeft altijd een afzender. Om te voorkomen dat gebruikers van NOS Journaal een bericht krijgen dat er een livestream van Sport is begonnen, is de naam veranderd naar NOS Play.

Proeftuin van de NOSDe NOS Play-app is de proeftuin van technologieën die bij goed resultaat uiteindelijk in de veelgebruikte en belangrijkste NOS-app worden opgenomen. De app heeft volgens de NOS een relatief kleine gebruikersgroep en dat maakt hem geschikt als ‘proeftuin’ voor technologieën die bij goed resultaat uiteindelijk in de ‘grote’ NOS-app kunnen worden opgenomen. Zo wordt er in de NOS Play-app ook al geëxperimenteerd met Chromecast-support. De voormalige NOS Journaal en dus de huidige NPO Play-app alleen voor Apple iOS en dus niet voor het Android-platform beschikbaar.